Start 2 Run

START TO RUN = JOGGEN VOOR BEGINNERS

Met het 8ste ‘START TO RUN’ programma van Joggingclub Brakel leer je beter, sneller en langer te lopen, ongeacht je huidige niveau.
(op de affiche staat het jaartal verkeerd, maar de datum is wel degelijk juist)

Joggingclub Brakel is een loopclub met meer dan 100 actieve leden en heeft zich tot doel gesteld beginnende lopers professioneel te begeleiden om in een tijdspanne van 10 weken (= 20 trainingen) 5 kilometer te leren lopen.Het joggen gebeurt volgens een progressief opgebouwd schema. De eerste trainingen omvatten vooral spierversterkende oefeningen, afgewisseld met enkele looppasjes. Er is geen basisconditie vereist, liefst wel een portie motivatie.

Joggingclub Brakel wil aan jong en oud alle voordelen van het lopen leren kennen in een ontspannen sfeer binnen clubverband. Ons motto is: ‘JC Brakel laat je warm lopen’.

Twee maal per week is er een trainingssessie van ongeveer een uurtje, nl. op woensdagavond om 19.00u en op zondagochtend om 9u30u. Er wordt steeds in groep opgewarmd op de parking van sporthal ‘de Rijdt’. Daarna wordt er in groep getraind rond de vijver van het recreatiedomein ‘De Rijdtmeersen’.
Na 10 weken training zal men in staat zijn een joggingwedstrijd mee te lopen.

Op 10 juli organiseert JC Brakel een 9e joggingwedstrijd door Brakel ‘de raploperkesjogging. Iedereen wordt hierop uitgenodigd.
Al wie slaagt ontvangt een diploma en origineel T-shirt.